Heerenveen innemend wondermooi

Heerenveen en sport, vaak in één adem genoemd. Terecht, Heerenveen kent uitgebreide mogelijkheden op dit gebied. Thialf en het Abe Lenstra Stadion zijn de verbindende schakels die de sportgeest van Heerenveen Sportstad verenigen. Heer- enveen is veel meer dan alleen een balletje schoppen op hoog niveau en de mogelijkheid naar hartenlust de ijzers onder te binden. Het oudste veenkanaaldorp van Nederland ontsproot in 1551 op het kruispunt van de Heeresloot en de Schoterland- se Compagnonsvaart. De historische achtergrond is nog dui- delijk aanwezig. Heerenveen kent een rijke geschiedenis en is daarnaast dynamisch en ondernemend!

Het dorp kent vele statige gebouwen die de tand des tijds sierlijk hebben getrotseerd. Als u goed luistert hoort u de charmante straatjes in het centrum de geheimen van weleer toe uisteren. Historische gebouwen en prachtige monumen- ten vind u rijkelijk in het dorp. Maar liefst 31 rijksmonumen- ten mag Heerenveen zich toerekenen. Het hartelijke centrum voorziet in al uw behoeftes: vlotte ondernemers met verstand van zaken, gezellige winkels en overal in het dorp vind je de voornaamste restaurants. Met gerechten uit elke windstreek kan de inwendige mens zijn geluk niet op. Dit dorp bruist en leeft onder uw voeten!

Onthaasten doet u razendsnel in het adembenemende Oranje- woud. De pracht en praal van de natuur brengt de drukke westerse ziel tot rust. Heerenveen is een perfect samenspel van gemoedelijke dorpse commotie en de gelegenheid tot de broodnodige verpozing in het weelderige buitenleven dat het dorp bezit. Bezoek ook zeker de ‘De Crackstate’ eens, een fenomenaal bouwwerk omringd door een schitterende gracht. Of het ‘Oenemastate’, een prachtig landhuis dat dateert uit 1640. Vandaag de dag kunt u er een kop zwart goud bestellen of een typerend Fries likeurtje, aan u de keus! Onderwijl geniet u van de sfeer van lang vervlogen dagen; het maakt het pand uniek.

Heerenveen, het dorpje dat zich kenmerkt door zijn eigen- tijdse karakter. Wonen, sport, werk en ontspanning komen samen in een oord dat het beste van 2 werelden geniet: de oh zo eigen aard van de gemeente Heerenveen en gelegen in Friesland -de verborgen parel van Europa is het in een woord genieten. Heerenveen heeft u al snel in uw hart gesloten. Om nooit meer weg te willen!

 • "Bent u geïnteresseerd of heeft u meer vragen over de appartementen te Oranjewoud? "

  Sjoerd Mulder, uw makelaar van Makelaardij Hoekstra!
 • Start verkoop bungalows

  Start verkoop bungalows

  17 april gaan we in verkoop met de bungalows van Oranjewoud Wonen.

  Lees meer
 • Inloopuurtje

  Inloopuurtje

  Wist u dat er elke woensdag door Makelaardij Hoekstra een inloopuurtje wordt georganiseerd?

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.